Project omschrijving

In 2017 was het weer zover… een cultureel hoogtepunt in Hasselt, de zevenjaarlijkse Virga Jessefeesten vonden weer plaats. Als afdeling met een sterke lokale verankering mochten we natuurlijk niet de kans laten schieten om deel uit te maken van het goedgevulde programma aan evenementen, festiviteiten en samenkomsten.

We stelden ons het doel om onze generatie op een laagdrempelige manier te verbinden. Verbinden met de Hasselaar. Verbinden met elkaar. Verbinden met de feesten. En we kozen de meest eenvoudige vorm van verbinding als fundament: samen het brood delen.

“Broodbreker” was geboren en het concept leende zich tot twee initiatieven. Enerzijds een periode van drie weken waarbij men dankzij de aankoop van Broodbrekerbloemen, een brood bestaande uit 7 (je weet wel waarom) kleinere broodjes, bij een netwerk aan lokale bakkers het goede doel Café Anoniem steunde. Anderzijds was er de leukste picknick van de Hasseltse zomer op een unieke locatie in de binnenstad… de omwalde (en normaal gezien afgesloten) tuin van de Minderbroeders.

Maar liefst 225 deelnemers schoven aan voor het picknickbuffet en in totaal wisten we meer dan 1.000 EUR ten voordele van Café Anoniem te verzamelen. Opzet geslaagd!

Bekijk al onze foto’s van deze dag op onze Facebook pagina.