FAQ items aan het laden...
Join2022-03-18T10:01:25+01:00

Ben jij iemand die niet goed kan stilzitten en graag nieuwe dingen uitprobeert?
Ben jij op zoek naar een netwerk van gelijkgestemde, jonge professionals?
Wil jij jouw talenten verder ontwikkelen buiten je professionele context?

Dan is JCI Hasselt iets voor jou!

JCI Hasselt is een groep van jonge, gepassioneerde mensen, met uiteenlopende achtergronden en talenten, die samen hun schouders zetten onder maatschappelijke projecten. JCI Hasselt is níet jouw typische netwerkorganisatie van oubollige mannen of op winst gerichte ondernemers. Bij JCI vind je enkel young professionals die graag het verschil maken in de wereld. Die durven plezier te maken en er helemaal voor gaan. Lijkt je dat iets? Lees dan zeker verder!

“Lekker gewoon. Maar wel ambitieus.
Met respect. Maar wel met ballen.
Altijd Pro, nooit Contra.
Met een portie durf en zeker met humor.
Met trots. Zonder arrogantie.
Voor iedereen. Als het durvers en doeners zijn.
Professioneel, bekwaam maar niet corporate.
Jong, met een stukje deugnieterij. Toch volwassen.”

Ik wil eens kennismaken!
Wat is JCI Hasselt?2019-10-28T20:52:34+01:00

JCI Hasselt is een lokale afdeling van JCI Belgium, een op lidmaatschap gebaseerde non-profit organisatie. We maken deel uit van een wereldwijd netwerk van meer dan 160.000 jongeren tussen 18 en 40 jaar oud in meer dan 100 landen. JCI bestaat al meer dan een eeuw en is een gevestigde waarde in vele landen. JCI Hasselt bestaat uit een vijftigtal leden en kandidaatleden.

Waar houdt JCI Hasselt zich mee bezig?2019-10-28T20:53:58+01:00

Iedere JCI afdeling organiseert in de eigen regio projecten met een maatschappelijke en/of zakelijke insteek. We werken samen aan straffe businessprojecten, interessante vormingen, gemeenschapsprojecten en internationale congressen. Bij JCI Hasselt zijn er verschillende commissies die een project van A tot Z neerzetten. Denk hierbij aan een eigen stand op de jeneverfeesten, unieke smaakroutes, netwerkevents, award uitreikingen, teambuilding dagen tot maatschappelijke projecten in ziekenhuizen en scholen. De winst van deze projecten gaat steeds naar een goed doel.

Voor wie is JCI Hasselt?2019-09-25T21:04:52+02:00

JCI Hasselt is een gevarieerde mix van doeners en durvers tussen 18 en 40 jaar. De leden zijn stuk voor stuk professionals die van uitdagingen houden, die nieuwe skills willen ontwikkelen en hun netwerk willen doen groeien. Bij JCI vindt iedereen zijn ding. Er zijn creatievelingen die zich helemaal kunnen verliezen in de details van een project. Er zijn hands-on, praktisch ingestelde mensen die graag het overzicht houden bij projecten. Er zijn rekentalenten die de financiële taken op zich nemen. Er zijn extraverte types die graag spreken voor een groep. En er zijn mensen die graag hun leideschapstalenten verder ontwikkelen. Zoals je ziet, bij JCI is er voor ieder wat wils. En dat allemaal terwijl je veel plezier maakt en een vriendenkring opbouwt!

Waarom zou ik lid worden van JCI Hasselt?2019-09-25T21:06:54+02:00

Al onze leden zijn jonge mensen die meer uit het leven willen halen. Die vaak ‘iets’ misten, maar niet altijd zeker wisten wat dat ‘iets’ was, tot ze JCI leerden kennen. Zo is er een groep van leden die altijd actief is geweest in de jeugd- of studentenbeweging en na hun studies een plek zochten om sociaal geëngageerd te blijven. Een andere groep zijn zij die hun professionele vaardigheden willen uitbouwen in een vertrouwde omgeving van gelijkgezinden, maar wel buiten de werksituatie. Of er zijn leden die niet altijd aan de kar willen trekken van nieuwe projecten, maar wel graag meewerken aan iets leuks en op die manier nieuwe mensen leren kennen en vriendschappen opbouwen.

Wat houdt een lidmaatschap bij JCI Hasselt in?2019-09-25T21:07:56+02:00

De leden van JCI Hasselt verzamelen maandelijks op de eerste dinsdag van de maand in het Borrelhuis in Hasselt. In een gemoedelijke en gezellige sfeer bespreken we er aankomende activiteiten, plannen we nieuwe zaken en praten we na tijdens onze Bartime.

We zetten, op initiatief van een lid die met een eigen idee komt, of op vraag van de stad of een andere organisatie, een commissie op rond een projectidee. Leden met interesse in het project, dat een zakelijke of maatschappelijke impact kan hebben, sluiten zich aan bij de commissie en zetten het idee om in realiteit. Een leuk en leerrijk proces, met veel voldoening achteraf… Een perfecte illustratie van ons motto “Learning by doing”! We houden er ook van om tijdens onze “social events” samen er op uit te trekken, al dan niet over de landsgrenzen heen. Een stapje in de wereld zetten, of net ergens heel laagdrempelig ons steentje gaan bijdragen. Geloof ons, met JCI kom je al eens ergens!

Hoe onderscheidt JCI Hasselt zich van andere netwerkorganisaties?2019-09-25T21:10:09+02:00

JCI kan je niet vergelijken met traditionele business- of serviceclubs, omdat wij in staat zijn onze leden een oneindig brede waaier van projecten, activiteiten en mogelijkheden aan te bieden, gebaseerd op 4 pijlers: business, vorming, internationalisme en gemeenschap. Het ‘business’ deel van onze werking draait om zakelijke vorming, ondernemerschap en het actief uitbouwen van jouw professionele netwerk. Vorming betekent dat JCI jou helpt om te groeien door een sterk aanbod aan eigen, kwalitatieve trainingen, aangevuld met opleidingen door externe experts. De pijler internationalisme behelst alle activiteiten buiten de eigen afdeling, zoals samenwerken binnen districten, twinning met zusterafdelingen, reizen en congressen. JCI gaat ook over impact realiseren en dat komt in de pijler ‘gemeenschap’ het sterkst naar voren: een positieve verandering teweegbrengen.

Oke, ik ben overtuigd! Wat nu?2019-10-28T20:56:39+01:00

Spreekt dit je allemaal wel aan? Neem dan zeker contact op met onze HR-officer. Dat kan ook via het contactformulier onderaan. Onze HR-officer zal zo snel mogelijk contact met je opnemen en je uitnodigen voor een eerste AV. Voorafgaand de vergadering krijg je meer tekst en uitleg over onze geweldige organisatie en kijken we hoe we elkaars verwachtingen kunnen invullen.
Bevalt die eerste keer, dan zien we je ongetwijfeld op een tweede AV terug, waar je een van de coaches kiest. Die coach is er om al je vragen te beantwoorden, jouw integratie in de groep te vergemakkelijken en gewoon een allround vertrouwenspersoon te zijn. Hierna ben je officieel “kandidaat-lid”! Proficiat!
Om officieel “gepind” te worden moet je nog een aantal stappen doorlopen, maar met de hulp van je coach wordt dat ongetwijfeld een eitje!

De coaches

Blijkt na je eerste AV dat JCI echt jouw ding is, dan kies je bij je tweede AV een coach. Ons coach-team heeft voor elk wat wils, leer ze snel kennen!

Ontmoet onze JCI-coaches!

What’s in it for me?

Ik wil eens kennismaken!

Alle voordelen op een rijtje:

Bouw een professioneel netwerk op dat je nieuwe kansen biedt

Ontdek jouw talenten en groei als professional

Leer belangrijke zakelijke vaardigheden die je verder helpen in je carrière

Gebruik je talenten om iets goeds te doen in je lokale gemeenschap

Krijg volop ondersteuning om jouw eigen projecten en ideeën uit te voeren

Vind levenslange vrienden met verschillende interesses en talenten

Kom in contact met andere culturen via JCI leden van over de hele wereld

Leer

netwerken

organiseren

Ontdek

jouw talenten

jouw maatschappelijke bijdrage

Durf

plezier maken

er helemaal voor gaan

Testimonials

Ik was net mijn bijberoep gestart en was op zoek naar een pretentieloze, laagdrempelige netwerkorganisatie waar ik mezelf verder kon ontplooien. Viavia kwam ik terecht bij JCI Hasselt en woonde mijn eerste AV bij. Ondertussen, twee jaar later, heb ik enkele trainingen gevolgd, kon ik mijn creatieve ei kwijt in enkele commissies en heb ik onze Jardin Mystique-commissie voorgezeten. Ik heb elke geïnvesteerde minuut al dubbel en dik teruggekregen.

Ruben Ieven, IEV graphics
Karen Celen

Als young professional wou ik graag mijn expertise verruimen, en niet enkel binnen het domein waarin ik reeds professioneel actief ben. Een kennis heeft mij betrokken bij JCI, waarna ik er eigenlijk heel snel ben ingerold. Een fijne groep, leuke vormingen en een project waar ik meteen 100% enthousiast over was. Twee jaar later biedt JCI voor mij nog steeds een speelveld aan waar je kan experimenteren met tal van ideëen en eveneens de mogelijkheid hebt om deze te vertalen concrete projecten met een leuk resultaat, waarbij je ook nog eens voortdurend samenwerkt met andere leden. JCI reikt mij bijgevolg een business context aan, met een leuk netwerk van jonge mensen waar je veel van kan opsteken. En natuurlijk is er ook altijd ruimte voor die leuke informele momenten 😉 Na te hebben deelgenomen aan een aantal projecten, ben ik vandaag verantwoordelijk voor onze peiler Vorming binnen de RvB van JCI Hasselt. Wie weet wat de toekomst nog brengt?

Ik ben altijd een bezig bij geweest. Handballen, dansen, turnen, schaatsen, scouts, muziekschool… als ik maar iets kon organiseren. Elf jaar lang studeerde en werkte ik in Leuven, maar mijn professionele activiteiten als ziekenhuisapotheker en de aankoop van een bouwgrond brachten me terug naar mijn Hasseltse roots.

Helaas situeerde mijn sociaal leven zich niet meer hier en was het zoeken naar een gelegenheid om mijn creatieve ei kwijt te raken en om iets terug te doen voor anderen, want altijd alleen maar leven in functie van jezelf, daar word ik niet gelukkig van. Het was mijn man die me adviseerde eens een kijkje te komen nemen bij JCI. Ik vond er meteen mijn ding: jonge mensen die iets willen in het leven. Samen plezier maken, samen hard durven gaan, en achteraf met nostalgie kunnen terugblikken op de gerealiseerde activiteiten… Leuk!

Door dat sociaal netwerk uit te bouwen met leeftijdsgenoten met een andere professionele insteek verdween meteen ook een bepaalde kokervisie bij mezelf en leerde ik problemen op een heel andere manier bekijken en aanpakken. Verrassend verrijkend!

Liesbeth Decoutere, Ziekenhuisapotheker - zorgcluster apotheek-CSA

Ben je benieuwd of JCI Hasselt iets voor jou is? Kom dan eens langs om de sfeer op te snuiven! We nodigen je van harte uit op één van onze maandelijkse algemene vergaderingen.

    Ga verder naar jcihasselt.be
    Go to Top