JCI Hasselt organiseert op zaterdag 6 oktober 2018 voor het eerst een Hasseltse Smaakroute met een verrassende toets. De stad van de smaak heeft al verschillende smaakroutes, maar dit JCI-event loodst je in een gezellige groep langs verschillende horeca-pareltjes in Hasselt. Bij iedere stop krijg je een hapje of een drankje aangeboden met als rode draad het eten van insecten. Iedere deelnemende zaak is de uitdaging aangegaan om met een verrassend lekker hapje of drankje voor de dag te komen!

De begeleide Smaakroutes starten op 3 verschillende tijdstippen: om 11 uur, 13 uur en 15 uur. Startpunt van deze Smaakroutes is de toeristische dienst van Hasselt op de Maastrichterstraat 59.

Om deel te nemen moet je op voorhand inschrijven via de website www.bugsandbites.be. Kostprijs per persoon voor een Smaakroute is €15,8. Hiervoor krijg je een begeleide wandeling van ongeveer 1,5u in de stad met 8 verschillende hapjes.

Naast de Smaakroute is er ook nog onze gezellige Markt waar je vanalles kan proeven en leren over het eten van insecten! Deze Markt is de hele namiddag gratis te bezoeken op het Van Veldeke plein. Dit is tevens het eindpunt van onze Smaakroutes.