De Algemene Vergadering van JCI Limburg verkoos deze week Jan Gorissen van JCI Hasselt als voorzitter voor het werkingsjaar 2017. Daarnaast werden ook Wim Lenaers (JCI Genk) en Liesbeth Lemmens (JCI Haspengouw) aangesteld als commissiedirecteur voor de twintigste editie van de JCI Award Limburgse Jonge Ondernemer en de finale van de Vlaamse Jonge Ondernemer. Dit trio staat voor een druk programma in 2017.

Van twee naar drie projecten

2017 wordt voor JCI Limburg een bijzonder jaar, zo verduidelijkt kersvers voorzitter Jan Gorissen: “De voorbije jaren combineerden we de JCI Award steeds met één extra project, denk maar aan het Wereldrecord Speed Business Dating, [18-28] of The Jobdate. Dit jaar zetten we alle zeilen bij en organiseren we in Limburg maar liefst drie grote evenementen. Voor het eerst komt de Vlaamse Jonge Ondernemer naar Limburg. De vijf provinciale winnaars nemen het tegen elkaar op in een spannende finale op 19 mei in Sint-Truiden.”

Jan Gorissen licht ook al een tipje van de sluier op over het derde project van JCI Limburg: “Onder de werktitel ‘Capital Hill’ willen we start-ups, scale-ups en groeibedrijven in contact brengen met binnenlandse én buitenlandse investeerders. Capital Hill is voor ons een logisch vervolg aan de startersverhalen van [18-28] en Limburg Start Up. Zo dragen we als JCI heel concreet bij aan de groei van ondernemerschap in Limburg.”

JCI Award Limburg: twintig jaar ondernemerschap op de kaart

Op woensdag 22 maart weten we wie de winnaar wordt van de twintigste editie van de JCI Award Limburgse Jonge Ondernemer. Commissiedirecteur Wim Lenaers is druk in de weer met de voorbereidingen: “We gaan er een echte feesteditie van maken waarbij we zowel de 19 oud-winnaars als onze vier genomineerden van 2017 extra in de kijker willen zetten. Het event blijft trouwens gratis, dankzij de steun van onze partners.”

De JCI Award heeft een mooi traject afgelegd. Op de eerste editie in 1998 waren er amper een tiental genodigden die in het kasteel van Bokrijk zagen hoe Dominiek Stinckens van Scana Noliko de eerste Award mocht ontvangen uit handen van toenmalig gouverneur Hilde Houben-Bertrand. Vorig jaar ontving Bert Baeck zijn Award in het ccHasselt voor een publiek van meer dan duizend aanwezigen.

Twee maanden na de Limburgse Award, op 19 mei, is het voetbalstadion van Stayen het decor voor de finale van de Vlaamse Jonge Ondernemer. Liesbeth Lemmens: “De winnaars uit de vijf provinciale voorronden nemen het dan tegen elkaar op in de Vlaamse finale. In het verleden mochten al een aantal Limburgers deze prijs achter hun naam schrijven, denk maar aan Jo Nelissen, Jochim Aerts en vorig jaar nog Bert Baeck.”

Wie is JCI Limburg?

JCI Limburg verenigt de vijf lokale JCI-afdelingen in Limburg en is een onderdeel van Junior Chamber International, een wereldwijde organisatie met als belangrijkste doelstelling aan jonge mensen van 18 tot 40 jaar kansen te bieden om hun leiderschapskwaliteiten, verantwoordelijkheidsbesef, medemenselijkheid en ondernemingszin te ontwikkelen. Stuk voor stuk zijn dit eigenschappen die positieve veranderingen in de gemeenschap kunnen teweegbrengen.