rvb_yves_smallYves Segers werd op dinsdag 6 september officieel benoemd tot nieuwe voorzitter van JCI Hasselt en zal samen met zijn nieuwe Raad van Bestuur het werkingsjaar 2016-2017 inluiden onder het thema ‘Share your talent’. Hij volgt daarmee Dirk Ooms op.

“Ik heb mij als kandidaat-voorzitter opgegeven om mezelf nog verder te verbeteren als persoon door deze verantwoordelijkheid op te nemen, om nieuwe ervaringen op te doen en uit te wisselen, en om mijn inzet binnen JCI nog beter te laten renderen,” aldus inkomend voorzitter Yves Segers, “Vandaar ook dat wij komend werkingsjaar werken onder het thema ‘Share your talent’, waarbij we leden de kans willen geven om nieuwe projecten op te starten en bij te leren uit onze samenwerking”.

“JCI werkt traditioneel volgens het principe ‘one person, one year, one job’, wat betekent dat ieder jaar een nieuwe voorzitter met zijn eigen team verkozen wordt,” voegt Yves Segers hier nog aan toe. Zijn raad van bestuur wordt verder versterkt door Julie Scevenels (secretaris), Marieke Meugens (penningmeester), Valerie Cesar (bestuurder internationalisme), Liesbeth Decoutere (bestuurder commissiewerking), Thibault Fabry (bestuurder vorming & business) en Dirk Ooms (past-voorzitter).

JCI Hasselt is vooral gekend voor enkele projecten die in het verleden succesvol werden gerealiseerd, waaronder de eerste edities van Hasselt Beach, Tour Culinair, kaperconcerten, de beschildering van de watertoren en onlangs nog Operatie Animatie. Er staat JCI Hasselt bovendien een belangrijk jaar te wachten. JCI Hasselt is sinds de oprichting in 1977 door stichtend voorzitter Gilbert Govaerts al meer dan 39 jaar onderdeel van Junior Chamber International, en zal volgend jaar dus het 40-jarig bestaan vieren.