De Hasseltse afdeling van de internationale vereniging Junior Chamber International, beter gekend als JCI, heeft een cheque van 1.250 EUR overhandigd aan het Hasseltse “Café Anoniem”. JCI wist de fondsen te werven door hun zomers initiatief genaamd “Broodbreker”. Onder dit concept werden er tijdens de afgelopen Virga Jessefeesten “Broodbrekerbloemen”, het brood bestaande uit 7 kleinere broodjes, verkocht via een netwerk van Hasseltse bakkers. Daarnaast werd er op 15 augustus een gezellige picknick georganiseerd in de tuin van de Minderbroeders. Daar kwamen maar liefst 250 bezoekers op af om te genieten van een buffet, muziek en gezelligheid! De totale opbrengsten van het project werden nu officieel overhandigd aan Café Anoniem.

Café Anoniem is een Hasseltse initiatief waarbij men zich inzet om een warm thuis te creëren voor de dak- en thuislozen van Hasselt en omgeving. Bezoekers kunnen er terecht voor een drankje of maaltijd aan zeer laagdrempelige prijzen, alsook is er de mogelijkheid om te douchen, kleren te wassen, een computer te gebruiken, de gsm op te laden of deel te nemen aan tal van sociale activiteiten. Deze werking, in de schoot van OCMW Hasselt, wordt gerund door opbouwwerkers van RIMO Limburg samen met enthousiaste vrijwilligers. De coördinatoren waren dan ook in de wolken met deze onverwacht hoge donatie. De gift wordt gebruikt om een structurele verbetering aan te brengen in het huidige aanbod en er zal dan ook snel een nieuwe drinkwaterinstallatie geplaatst worden.

Op de bijgevoegde foto van links naar rechts:
Evi Vangeel (JCI Hasselt), Davy Vanhaen (JCI Hasselt), Linda Bleukx (Rimo), Geert Berghmans (Rimo), Liesbeth Decoutere (JCI Hasselt)